Soorten douchewanden

Een douche zonder douchewand geeft natuurlijke een kleddernatte badkamer. Gelukkig zijn er veel mooie modellen waarmee je het douchewater tegenhoudt en je de badkamer kan verfraaien.

Er zijn drie soorten douchewanden

Douchewand voor het baddouchewand voor bad
Als je een badkuip combineert met een douche zul je moet kiezen voor een douchewand die je op het bad kan monteren. De douchewand monteer je aan de muurwand, waar tevens het scharnier zit. Bij het kopen van de douchewand moet je goed letten op de hoogte en de lengte, zodat het douchewater niet langs de wand komt. Aan de onderkant van de douchewand zal  je een plastic vochtstrip moeten bevestigen om er voor te zorgen dat er tussen de badrand en de wand geen water loopt, en tevens zorgt het ervoor dat de douchewand iets stugger loopt en daarom dicht blijft zitten tijdens het douchen.

douchewand (enkel)Douchewand
Deze douchewand heeft de volledige lengte en kun je plaatsen tegen een muurwand of tegen een tweede of douchewand, om meerdere kanten van de douche af tegen spetterend water. Met twee douchwanden kan je in de hoek van de badkamer, in combinatie met de muren een vierkante douche creëren. Hierbij heb je natuurlijk ook een douchebak nodig. Vaak hebben de douchewanden ook een deurvariant, natuurlijk heeft deze een deurklink en schanier verwerkt.
Hierbij kun je kiezen voor een geheel transparante glazen douchewand, of een geëtste waarbij patronen of banen zijn aangebracht. Ook de matglazen douchewanden voorzien je van enige privacy.

douchecabineDouchecabine
Natuurlijk kun je ook gelijk kiezen voor een hele douchecabine. Dan hoef je niet losse douchewanden neer te zetten, maar zet je een hele douche neer compleet met zijwanden. Een duurdere oplossing, maar ook een hele mooie. Het water stroomt uit meerde multishowers over je lichaam heen en sommige cabines beschikken zelfs over een stoomfunctie, waarbij je je waant in een privé spa.