Monteren van een douchewand

Een douchewand kopen is makkelijk, maar dan moet deze natuurlijk ook nog gemonteerd worden. Gelukkig is dat ook niet moeilijk en hoef je geen echte fanatieke doe-het-zelver te zijn om de douchewand op te hangen.

douchewand monterenBij iedere douchewand zit een ophangsysteem (ook muuraansluitingen genoemd) die je met schroeven aan de muur moet bevestigen. Verder heb je nodig:

* Boorapparaat (met steenboor voor de badkamertegels)
* Schroevendraaier
* Pluggen (worden meestal meebezorgd bij de douchewand en het ophangsysteem)
* Schroeven (ook deze worden bezorgd)
* Vier handen – vanwege de grote afmetingen is een extra paar handen zeer gewenst.
* Douchestrip (vaak ook meegeleverd)

Hoe monteer je een douchewand
1) Plaats het ophangsysteem tegen de muur waar de douchewand moet komen. Teken af waar de gaten geboord moeten worden. Gebruik hiervoor een steenboor als je door de badkamertegels moet.  Let goed op dat je recht boort i.v.m. het waterpas plaatsen.

2) Vervolgens plaats je de pluggen in de gaten en hang je het ophangsysteem op. Hierbij komt de extra hulp goed van pas. Je hulpje kan het ophangsysteem op de plaats houden, terwijl je zelf de schroeven er door heen steekt en met een schroevendraaier de muur in draait.

3) Als het ophangsysteem goed hangt zit het grootste werk er al op. De douchewand zelf kan in het ophangsysteem hangen door deze iets op te lichten, en vervolgens de douchewand in de scharnieren te laten zakken. En de douchewand hangt!

4) Met een douchestrip kan je de laatste kieren afdichten. Vaak worden deze gebruikt bij de deur of bij een douchewand die je op het bad monteert.
Natuurlijk zit er bij de meeste douchewanden ook een Nederlandse handleiding in de verpakking. Hiermee moet het zeker lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *