Douchewand versus douchegordijn

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een douchegordijn. Er zijn douchegordijnen met leuke opdrukken, maar toch is een douchewand een stuk prettiger in gebruik.

Waar douchewanden makkelijk zijn af te nemen, is dit anders met douchegordijnen. De aanslag van het kalkwater laat zijn sporen achter. Vlekken en verkleuringen zorgen al snel voor een minder fraai douchegordijn dat je na verloop van tijd moet vervangen. Een douchewand is dus na verloop van tijd goedkoper.

Een ander nadeel is dat het douchegordijn naar aanvoelt als deze tegen je huid aankomt. Naast dat dit onhygiënisch is, voelt het ook nog eens vies en plakkerig aan. Als je lekker aan het genieten bent van een warme straal water die op je neerkletst, is dit geen prettig gevoel en kan het je douchebeurt echt compleet ruïneren.

Ook bij het schoonmaken van de badkamer zit een douchegordijn altijd in de weg. Steeds moet je deze heen en weer schuiven, om bij de plekken te komen die je wilt boenen.  Erg vervelend als je lekker in een flow zit, en zo snel mogelijk klaar wil zijn met alle schoonmaakwerkzaamheden in huis,

Het wassen van de douchegordijnen is ook geen oplossing. De vlekken wil het nog wel verwijderen, maar de verkleuringen die al snel verschijnen worden nooit meer zo helder als voorheen. Daar kan geen enkel wasmiddel je bij helpen.